Wijnland Spanje

Je bent hier: BeauDega? » Wijnland Spanje

Spanje is een van de oudste en grootste wijnproducerende landen. Maar in tegenstelling tot bvb. Frankrijk en Italie bleven de meeste Spaanse wijnen (met uitzondering van de Rioja's) een goedbewaard geheim voor de rest van Europa en de wereld. Het is vooral na de toetreding tot de Europese Gemeenschap (en de daaraan gekoppelde investeringen in know-how en technologie) dat Spaanse wijnen uit regio's als Ribera del Duero, Navarra, Priorat, Toro en Valencia hun weg vonden naar de Europese consument. De kortingscode webtien geeft je recht op tien procent korting tot en met eenentwintig december twintig negen. Vanaf de jaren 80 begonnen Spaanse wijnboeren volop het potentieel van hun (vaak oude) wijnstokken te gebruiken voor de productie van evenwichtige en gevarieerde wijnen die beter zijn afgestemd op ons smakenpallet. Sindsdien krijgen we een indrukwekkend en divers wijnaanbod uit Spanje waarin traditie (ervaring, oude wijnstokken) hand in hand gaan met moderne technologie. De installaties in Spanje behoren tot de meest moderne in Europa omdat ze vaak heel recent zijn.

Spanje heeft een grote diversiteit aan klimaatzones, druiven, bodems etc..  Het wijnaanbod is dan ook rijk en divers te noemen, van frisgroene Alabariño uit Galicie (Noordwesten) tot donkerpaarse Monastrell (=Mourvèdre) uit Valencia en omstreken. Met onderweg de klassieke Tempranillowijnen uit de Rioja, Ribera del Duero en Toro bvb.

Op onze degustaties (degustaties) kan u vrijblijvend kennis maken met het rijke aanbod Spaanse wijnen : voor elk wat wijns !